Grauwe vakantiedag? Niet hier bij ons! Vandaag even boter gehaald en hup, klaar om met onze 3,5 jarige kleuter aan het bakken te slaan.
We maakten botermoppen, maar met speltbloem. Kind wildenthousiast, dus moeder ook.
Het recept:
* Benodigdheden:
- 250g roomboter (echte!)
- 190g fijne kristalsuiker
- 375g speltbloem
- 1 zakje baking powder
- 2 zakjes vanillesuiker
- dikke snuif zout
* Benodigdheden:
- 250g roomboter (echte!)
- 190g fijne kristalsuiker
- 375g speltbloem
- 1 zakje baking powder
- 2 zakjes vanillesuiker
- dikke snuif zout
* Bereidingswijze:
Lekker makkelijk! Zwier alles samen in de keukenrobot en mixen maar tot je een deegbal hebt. (Is het te droog? Voeg een tikkeltje water toe. Te nat heb ik nog nooit voor gehad.)Laat je deeg dan even (15min tot half uur) rusten in de frigo.
Lekker makkelijk! Zwier alles samen in de keukenrobot en mixen maar tot je een deegbal hebt. (Is het te droog? Voeg een tikkeltje water toe. Te nat heb ik nog nooit voor gehad.)Laat je deeg dan even (15min tot half uur) rusten in de frigo.
Vervolgens verdeel je de deegbal in vier. Rol elk kwart in worsten van 1,5 à 2 cm dik, afhankelijk van hoe groot je je koekjes wil natuurlijk. Deze rol snij je in schijfjes van 1 cm.
Je rolt dan elk schijfje tot een bolletje. Dit kan je nog eens in kristalsuiker rollen, maar geloof me, het recept is al zoet genoeg zo! Deze bolletjes op je bakvel en met een vork plet je er de streepjes in.
De baktijd van je koekjes ga ik niet meegeven. Ik blijf altijd - samen met mijn ongeduldige kleuter - bij de oven om te checken. De ene keer haal ik ze er na 10 minuten uit, andere keer is het al 12 minuten geweest. Hou je cookies dus zeker goed in het oog!
Wacht vijf minuten voor je de koeken van je vel af schept, want ze zijn nog erg soepel als ze net uit de oven komen. Laat ze dus even uitharden. Ik leg ze nadien toch even op een keukenrolpapiertje om het vettigste er wat te laten uit trekken. (Ja, lekker, boter!)
Enjoy!
Groetjes
#theflawesomemom
Reacties
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! <3